Október végétől vadásszák a gyorshajtókat.

Lavina néven ismét országos akciót indít a rendőrség október végétől. Viszonylag sűrű, láncszerű sebességmérések - erre kell készülni. Az ellenőrzések egészen december közepéig tartanak és érintik majd a legforgalmasabb utakat,  beleértve a gyorsforgalmi úthálóztatot. A fokozott rendőrségi kontrollra már ezen a héten számítani kell. A száguldozók mellett aggódhatnak azok is, akik ittasan ültek a volán mögé, netán mellőzték a biztonsági öv használatát.

alt

Fotó: police.hu

Még mindig a száguldozás a legfőbb mumus...

Az Országos Rendőr-főkapitányság emlékeztet, a sebesség nem megfelelő megválasztása és az ezzel összefüggő gyorshajtás hazánkban, és Európa más országaiban továbbra is az első helyen szerepel a közúti közlekedési balesetek okai között. Arra, hogy kiszúrják a szabályszegőket, számos gyakorlat létezik, például a gyakori és visszatérő ellenőrzések. Az egyenruhások szerint gyakran előfordul, hogy a mérést észlelő sofőr az adott helyszínen lassít, majd valamivel távolabb - bízva abban, hogy már nem botlik járőrökbe - ismét gázt ad.

Az egyenruhások az akció alatt leállítják, kiterelik a járműveket. Így lesz ez a sztrádákon és a főútakon is, minden megyében és több alkalommal.


Forrás : Hír24

http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2013/10/24/lavinat-inditanak-a-rendorok-az-utakon/#a3

 

Keresés