Jó befektetés lehet garázst vagy parkolóhelyet venni az idén Budapesten – áll az OTP Jelzálogbank legfrissebb elemzésében. A cég szerint a garázsok nagy előnye, hogy jóval olcsóbban hozzájuk lehet jutni, mint egy lakáshoz vagy házhoz, az árukhoz viszonyítva viszont több pénzért lehet kiadni őket. A bérbeadással így akár 7-8 százalékos hozamot is el lehet érni.

Nem sok költséggel jár egy garázst rendben tartani és nem is olyan kockázatos kiadni, mint egy lakást – vélte egy salgótarjáni asszony. Két garázsa van, az egyiket ő használja, a másikat pedig bérbe adja. 7-800 ezer forintért lehet a környéken garázst venni és körülbelül havi 8 ezer forintért lehet kiadni.„A garázssori garázst azért is akartam kiadni, hogy ne álljon üresen; aki bérelte, rendben tartotta, az állaga így megőrződött. A bérleti díj egy kis kiegészítést jelentett” – nyilatkozta a Híradónak Fazekas Györgyné.Egy budai társasházban másfélszer annyi parkolóhely van, mint ahány lakás, még sincs egyetlen eladó sem, pedig sokan keresik. Van, aki tíz helyet is megvásárolt és bérbe adja. Egy beállóhelyért havi 25-30 ezer forintot is elkérnek.
alt

 


Egyre többen vásárolnak garázst vagy beállóhelyet befektetési szándékkal – ez derült ki az OTP Jelzálogbank friss felméréséből. A belvárosban és a budai oldalon másfél, két millió forint felett kezdődik a kínálat, de a külső kerületekben is minimum egymillió forintot kérnek egy autóbeállóért. Az ország más részein is hasonlóak az árak, a többi között Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten, Szegeden, Szekszárdon, Pécsen és Szombathelyen is átlagosan másfél millió forintért lehet garázst venni.
A felmérést készítő cég ingatlanpiaci elemzője szerint azért fektetnek egyre többen garázsba, mert lényegesen kevesebb pénz kell hozzá, mint egy lakásvásárláshoz, és jobban is lehet keresni vele; az éves hozam jóval a piaci kamatok felett van. Az olcsóbb garázsokat kevesebbért, a drágábbakat pedig arányosan magasabb összegért lehet kiadni, így a havi bérleti díj 8 ezertől akár 40 ezer forintig is terjedhet.„
Az ingatlanvásárlás nagyon jó alternatíva a pénzügyi befektetésekhez képest. Lakás vásárlásával és kiadásával amortizáció és adózás után könnyűszerrel elérhető 4-6 százalékos hozam, ugyanez összehasonlítva egy jó helyen megválasztott garázzsal 7-8 százalék is lehet” – magyarázta Valkó Dávid ingatlanpiaci elemző.A szakértő szerint a jelenleg elérhető olcsó hitelek tovább növelhetik a befektetési kedvet, ami jó hatással lehet az ingatlanpiacra.
 
Forrás : M1 Híradó
http://www.hirado.hu/2014/04/21/ez-jobb-befektetes-mint-egy-lakas/
 

Keresés