A Fidesz elnöke köszönetet, mondott a választás lebonyolításáért, és közölte, hogy egyértelmű felhatalmazást kaptak arra, amit programjukban hirdettek, azaz a folytatásra.

A választók vasárnap igent mondtak az új közjogi rendszerre, az új gazdaságpolitikára és a néppárti kormányzásra. Azt is elmondta, hogy a választók nemet mondtak a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre.

Megállapítása szerint egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazást, megerősítést kaptak, hogy folytassák azt, amit elkezdtek - értékelte Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, az Országházban az előző napi országgyűlési választást.

alt
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A lényegen nem változtatnak a billegő körzetek. Orbán Viktor miniszterelnök nem látja jelentőségét annak, hogy egy vagy két választókörzetben még nem dőlt el a mandátum sorsa, a lényeget ez nem befolyásolja. A kormány szerdán ül össze először és a választások lebonyolítását értékeli.

Indokoltnak nevezte a bankadó megtartását, hogy a bankok is részesei maradjanak a méltányos közteherviselésnek.
Örömmel látja, hogy a pénzintézetek beépítették működésükbe a bankadót, és ismét profitot értek el.

Csütörtökre kész lehet a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási listája. A kormányfő a tájékoztatón a személyi és kormányzati szerkezeti ügyekkel - így például az általa vezetett új kabinet összetételével - kapcsolatos kérdésekre többször is azt a választ adta, hogy időt kér, szerdán kormányülés lesz.

 

Forrás : www.hir24.hu

http://valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/04/07/orban-megkerdojelezheto-felhatalmazast-kaptunk/#a3

Keresés