A Mobil Világkongresszuson nemcsak új termékeket jelentenek be a gyártók, hanem adott esetben rangos díjakat is átvehetnek.

Ha február, akkor bizony Barcelona és persze Mobil Világkongresszus, ahol is a GSM Association évről évre átadja a "Global Mobile Award"-okat. A gyártók az idei rendezvény kapcsán november 29-ig pályázhattak a különböző kategóriákban, az ítészek között pedig közel 200 piaci elemző, újságíró és egyéb szakértő található. Érdekesség, hogy az idei díjak értelemszerűen "Global Mobile Awards 2014" névre hallgatnak, de természetesen a tavalyi esztendő legjobb készülékei zsebelik be őket.

A tablet kategóriát tavaly az Asus által gyártott Google Nexus 7 nyerte meg, idén pedig az Apple iPad Air, az Apple iPad mini 2, a Google Nexus 7 (2013) és a Sony Xperia Tablet Z szállt versenybe egymás ellen. A GSM Association zsűrije pedig úgy döntött, hogy 2014-ben a tavaly ősszel debütált Apple iPad Air nyeri a rangos díjat, melynek köszönhetően a MWC kapcsán most még annak ellenére is bekerül a híradásokba az Apple, hogy szokás szerint nem is képviselteti magát Barcelonában.

A 16, 32, 64 és 128 GB integrált memóriás változatokban készülő iPad Air vastagsága 20 százalékkal csökkent az elődjéhez képest: a 7,5 milliméteres újdonság még az iPad 2-nél is vékonyabbra sikeredett. Ezenkívül a tömeg is jelentősen mérséklődött, egész konkrétan 653 grammról 469 grammra. A kijelző körüli káva 43 százalékkal kisebb - a 9,7 colos képátlóval rendelkező IPS LCD érintőkijelző változatlanul 2048x1536 pixeles felbontással rendelkezik (264 ppi).

alt


A megfelelő számítási teljesítményre a 64 bites Apple A7 chipset jelent garanciát, melynek részét képezi egyrészt két 1,3 GHz-es processzormag, másrészt pedig egy négymagos PowerVR grafikusgyorsító. Ezenkívül 1 GB RAM-ot, 100/50 Mbit/s-os LTE adatátvitelt, a/b/g/n szabványú dual-band Wi-Fi-t (300 Mbit/s), valamint Bluetooth 4.0-át is kapunk a pénzünkért. Az iOS 7 operációs rendszerű iPad Air előlapi kamerája 1,2 megapixeles felbontású, a hátsó főkamera révén pedig maximum 5 megapixeles felbontású fotók készíthetők - az egy feltöltéssel elérhető használati idő mintegy 10 óra.

 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : László Ferenc

http://www.technet.hu/notebook/20140226/na_vajon_melyik_lett_2014_legjobb_tablete/#a3

Keresés