Lássuk, hogy az elmúlt évben körülbelül milyen erőviszonyok uralkodtak a mobiltelefonos iparágban !

Az IDC piackutató cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy 2013 volt az első olyan esztendő, melyben már 1 milliárdnál is több okostelefont adtak el globálisan. Az IDC adatai szerint ebben az időszakban egész pontosan 1,004 milliárd smartphone talált gazdára világszerte - ez több mint 38 százalékos növekedést jelent 2012-höz képest.

A legnagyobb okostelefon gyártó 2013-ban egyértelműen a dél-koreai Samsung volt, mely jelenleg mintegy 31,3 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, ily módon alaposan megelőzi az amerikai Apple-t, mely jelenleg egy körülbelül 15,3 százalékos szeletet hasít ki magának a piaci tortából. A képzeletbeli bronzérem a kínai Huawei (4,9 százalék) nyakában lóg, aztán pedig a dél-koreai LG (4,8 százalék), illetve a kínai Lenovo (4,5 százalék) következik a sorban. Magyarul a Nokiának, a Sonynak és a Motorolának sem sikerült bekerülnie az ötös toplistára.

Amennyiben a mobiltelefon piac egészét nézzük, akkor szintén a Samsung vezet a maga 24,5 százalékos részesedésével, a második pedig a szebb napokat is látott és jelenleg mintegy 13,8 százalékos piacrésszel bíró Nokia. A harmadik a 8,4 százalékos Apple, majd pedig a 3,8 százalékos LG, illetve a 3 százalékos Huawei következik a sorban. Az IDC közlése szerint 2013-ban összesen 1,821 milliárd mobiltelefont adtak el a világon.

alt

 
 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : László Ferenc

http://www.mobilport.hu/hirek/20140129/az_okostelefonok_mindent_lenyomnak/#a3
 

Keresés