A nő számára fájdalmas szex mögött sajnos ezer ok állhat. Itt a leggyakoribbakat ismertetjük, és persze a megoldásokat is.
 
 1. Viszket, ég odalent, erős folyás lép fel:
A leggyakoribb probléma, amit általában gombás vagy bakteriális fertőzés okoz. A fehér folyás és a szörnyű viszketés többnyire az előbbire, a szürkés, vízszerű folyás és a halra emlékeztető szag az utóbbira utal. Ha a gyógyszertárban kapható készítmények nem eredményeznek javulást, forduljunk orvoshoz.

2. A hüvelyed száraz, mint a Szahara:

Az elégtelen nedvesedés oka lehet stressz, szorongás, gyógyszerhatás, de a hormonok is kitolhatnak velünk. A leggyakrabban talán lelki okok vannak a háttérben, de például az antihisztaminok is nyálkahártya-szárító hatásúak. Szülés után és szoptatás alatt normálisnak tekinthető, hogy lecsökken a szervezetben az ösztrogénszint, ami szintén lehet oka a hüvelyszárazságnak, és ugyanez a probléma áll fenn a menopauza miatt is. Síkosítók használatával enyhíthető a gond, illetve hormonkezelés vagy pszichológus hozhat javulást.

Sok okból fájhat odabent
 
Sok okból lehet fájdalmas a szex :

1. A hüvelybemenet piros és ég. Leggyakrabban valamilyen irritáló anyag okozza, például szappan, de akár a vécépapír is. Pár napig hagyjunk fel a szexszel, és nézzünk más tisztálkodószerek után.

2. Éles fájdalom szex közben az egyik oldalon. Petefészekciszta vagy petefészek-gyulladás jele lehet az érintett oldalon. Forduljunk orvoshoz.

3. Minden pozícióban, mindenhogy fáj. Nem kizárt, hogy endometriózis áll a háttérben. Az állapot oka, hogy a méh belső rétegét (endometrium) alkotó sejtek kijutnak a méh üregéből, és szövetszaporulat indul meg a medencében, ami szinte bebetonozhatja a medencei szerveket. Mindenképpen forduljunk orvoshoz.

4. Éles fájdalom a hüvely végében. Utalhat fibroidra a méhben. Ez egy jóindulatú daganat, amiből több is lehet egyszerre, és akár a hüvely végét is elfoglalhatják, ami éles fájdalmat okoz szex közben. Forduljunk orvoshoz.

 

Forrás : www.health.com / www.nlcafe.hu

http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20160203/szex-fajdalom-/

Keresés