Hálószoba titkokról vallottak lányok, asszonyok egy vizsgálatban. Névtelenül. Vajon az igazat mondták? Tényleg ennyi egy nő átlagos férfi-fogyasztása, tényleg ennyien nem ismerik az orgazmust? Tényleg ennyien hancúroznak felelőtlenül

A 18-49 éves, szexuálisan aktív nők átlagosan 6-7 férfival bújnak ágyba életük során. A budapestiek között, illetve a diplomások között ez a szám 8, a falun élők között pedig 5 - derül ki az MSD Pharma Hungary Kft. 500 fős reprezentatív kutatásából, amelynek budapesti bemutatóján a résztvevők jó része megkérdőjelezte ezt a számot. Sokan látják úgy, hogy szemérmeskednek a nők, nem az igazat válaszolták. Azt korábban már valóban leleplezték, hogy a férfiak ebben a kérdésben általában felfelé csalnak, a nők pedig lefelé.

A nők háromnegyede elégedett a szexuális életével. A fővárosban élő diplomás nők között vannak a legtöbben, akik többre, jobbra vágynak.

Inforgrafika: MSD Pharma Hungary Kft.

Kegyes hazugság az ágyban

Az orgazmusra meg kell érni – derül ki a felmérésből. A fiatalok negyede szinte soha nem éli meg az gyönyört, csak 37%-uk állítja, hogy könnyen, minden együttlét során megy neki.  A 40-49 éves korosztályban kevesebben panaszkodtak arra, hogy nem jutnak el a csúcsra.

Minden második válaszadó színlelt már kielégülést. Közülük minden 5. leplezte így, hogy nem, vagy csak nehezen él át orgazmust, egyharmaduk pedig ezzel óvta meg a kudarcélménytől partnerét. A színlelés leggyakoribb oka ugyanakkor az, hogy épp nincs kedvük az együttléthez, vagy túl fáradtak hozzá, de nem akarják partnerüket megbántani. Szakemberek szerint a férfiaknál az orgazmus ösztönös, nőknél tanult folyamat eredménye.

Mit élvez a nő?

Az orgazmus eléréséhez a nemi szervek izgatásán túl a 30 év felettieknek jellemzően a mellbimbó izgatása szükséges, a fiatalabbak számára viszont a nyak az elsődleges erogén zóna. A belső comb és a fenék stimulálása a nők harmadának, a fül izgatása pedig egynegyedének okoz örömöt.

Minden harmadik nőnek egyfajta előjáték az alkohol, 15 százalékuk afrodiziákummal növeli a szexuális élményt.  Szerepjátékkal 39 százalék dobja fel nemi életét, főleg a felsőfokú végzettségűekre jellemző ez.  10-ből 4 nővel előfordult már, hogy más képzelt partnere helyére.

Ágyon kívül a válaszadók 85 százalékának nagyobb az izgalom, de nem feltétlenül kell velük messzire menni a gyönyörért, a padlón vagy a fürdőszobában már feltüzelhetők.  A nyilvános helyen szeretkezés gondolata a nők háromnegyedét hozza lázba, és jelentős részük próbálta is „tiltott helyen”. Autóban például 10-ből hat nőnek már van szexuális tapasztalata. A felfokozott vágy azonban gyakran nem tart ki az aktus végéig, a lebukás veszélye miatt a nők fele nem jut el az orgazmusig ilyen helyzetben.  

Felelőtlen gyönyör

A felmérés legmegdöbbentőbb adata, hogy a válaszadók majdnem fele (42%) az elmúlt egy évben semmilyen módon nem védekezett, vagy a teljesen megbízhatatlan megszakításos közösülést választotta. Nőgyógyászok tapasztalata szerint egyébként ebben a kérdésben gyakran szépítik a nők a valóságot, az orvos előtt általában nem merik vállalni, hogy felelőtlenek, azt mondják, gumit használtak, a hazai óvszerfogyás alapján azonban biztosra vehető, hogy sokan legfeljebb csak az éjjeli szekrényre készítik azt.

A megfelelő védekezés nélküli szex pedig a szexuális élményt is csökkenti. Minden harmadik válaszadóval előfordult már, hogy a bizonytalanság miatt nem tudta magát átengedni a gyönyörnek. De persze nem ez a legnagyobb baj a felelőtlenséggel.

És ha mindenki kikuncogta magát a felmérés adatain, akkor itt az ideje, komolyan elgondolkodni a következményeken és változtatni, ha kell. Akinek az óvszer csökkenti a szexuális élményt, annak segítünk választani egyéb fogamzásgátlót: 

 

Forrás : Hír24

Szerző : Belicza Bea

http://www.hir24.hu/elet-stilus/2015/02/11/noi-hazugsagok-a-szexben/#sl

Keresés