Egykori sóbánya melletti osztrák tó, a két országot átívelő Genfi-tó és a közel 200 vízeséssel összekötött Plitvicei-tavak. 10 látványos fotó !

Hallstatti-tó, Ausztria
Ausztria egyik legbájosabb tóparti városának Hallstattot tartják. Látványosság is van bőven. Hajókázhatunk a tavon, hegyi vasúttal is utazhatunk, és végül ellátogathatunk a régi sóbányába.


A legszebb tavak európában

Balaton
Ne várjatok júniusig az utazással! Már tavasszal is számos program vár titeket a „magyar tengernél”. Március 14-én kezdődik a Füredi Tavaszi Fesztivál, egy nappal később pedig a Csopaki Boros Toros Napokra mehettek. Májusban pörköltfőzőverseny lesz Révfülöpnél. Ugyanitt egy hónappal később Rétes és Lakodalmas Napokat tartanak!

A legszebb tavak európában

Békás-tó, Románia

A hatvanas években épült Békási-víztároló Románia legnagyobb víztározója. A tó az 1904 méter magas Csalhó tövében fekszik, és csak óvatosan a „fürdőzéssel”, mert mélysége eléri a 90 métert!

A legszebb tavak európában

Bledi-tó, Szlovénia
A gleccservájta Bledi-tó felett egy szirten áll a Bledi vár. Ha szeretnétek, hogy rátok találjon a szerencse, akkor a tó közepén, egy kis szigeten álló Nagyboldogasszony-templom harangját mindenképpen rángassátok meg háromszor.

A legszebb tavak európában

 

Mamry-tó, Lengyelország   

Érdemes megnézni Lengyelország második legnagyobb tavát, mely a mazuri vizek része.

A legszebb tavak európában

Königsee
A müncheni Königsee 190 méter mély. Az 1978-ban alakult Berchtesgaden Nemzeti Parkban számos hegyi túrán vehetünk részt, akár gyalogosan, akár hegyi vasúttal. Hajóval eljuthatunk a lóhere alakú Szent Bartholome-templomhoz.

A legszebb tavak európában

Garda-tó, Olaszország
Észak-Olaszország egyik legkedveltebb úti célja a Garda-tó, partján számos stranddal és szállodával, valamint kempinggel. Olaszország legnagyobb tavát északról az Alpok déli csúcsai határolják, míg a déli része már a Pó-síkságba nyúlik.

A legszebb tavak európában

Genfi-tó
Ha ez egy verseny lenne – de persze nem az –, akkor így kezdenénk: a Genfi-tó Közép-Európa második legnagyobb területű édesvízi tava a Balaton után. A tó érdekessége, hogy két ország „osztozik” rajta, hiszen 60 százaléka Svájchoz, míg 40 százaléka Franciaországhoz tartozik.

A legszebb tavak európában

Plitvicei-tavak, Horvátország
A tengerpartokon kívül is van élet Horvátországban, a Plitvicei-tavak vidékén különösen. Az összesen 16 tó észak–déli irányban húzódik a Kapela-hegységben, és közel 200 (!!!) vízesés köti össze őket!

A 10 legszebb tó Európában  - galéria

Melissani-tó, Görögország
1951-ben fedezték fel a Melissani-barlangot és az abban lévő tavat. Érdekessége, hogy a 25-30 méter mély vizét délben egy időre átlátszó türkizkékké „színezi” a napfény.  A tó vize egy méterrel a tengerszint fölé ér, így édesvíz és tengervíz keveréke.

A 10 legszebb tó Európában  - galéria

 

Forrás : www.nlcafe.hu

http://www.nlcafe.hu/utazas/20130314/a-legszebb-tavak-europaban/#aktualisdoboz

Keresés